A Thai Tom Ka, Tom Kha Kai, vagy Tom Kha Gai, a thai kókusztej leves, a nevükben benne van az a fő hozzávaló, amiből készítik. A Tom Kha Kai szó szerint azt jelenti, hogy Csirkeleves galangál gyökérrel és kókusztejjel. A csirkével készült változat mellett a garnélarák leves a legelterjedtebb, a Tom Ka. Ez a fűszerpaszta tartalmazza mindazokat a hozzávalókat/fűszereket, amelyeket hazánkban nem árulnak frissen a piacokon.
Hozzávalók: 400 ml (egy doboz) kókusztej, 500 g csirkehús (mell) kockázva, 1 Tom Ka Fűszerpaszta (50g), 500 ml víz, kis halszósz és lime lé vagy citromlé.
Elkészítési javaslat: Elkészítési idő: 20 perc
forralj fel 250 ml kókusztejet, adj hozzá 500 g csirkemellet és a tasak tartalmát és főzd, amíg a hús megfő. Önts hozzá 500 ml vizet és forrald fel, önts hozzá 250 ml kókusztejet és hagyd lassan főni. Tálaláskor önts hozzá halszószt és citromlevet ízesítésként.
4 adagra elegendő mennyiség
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2024. dec. 27. |
Összetevők | só, galangál gyökér, thai citromnád, cukor, szójaolaj, E621, kaffir lime reszelék, salotta hagyma, koriander gyökér, chili, E330 |