Aromás Grillcsirkének is hívják, az elnevezés árulkodó, ez a Fűszerpaszta is tartalmaz egzotikus, finom fűszereket, pl. citromnádat. Használjuk a sütnivaló csirke- vagy más húsok pácolására. A legjobb, legfinomabb eredményt akkor érjük el, ha az ebben a páclében a bepácolt húst legalább egy éjszakára a hűtőben, lefedve pihentetjük, majd sütés előtt egy órával kivesszük és szobahőmérsékleten tartjuk.
Kai Yang szó szerint azt jelenti, hogy Grillcsirke. Észak Thaiföld, Laosz ledvelt utcai étele, szinte mindenhol találkozhatunk Kai Yang árusokkal. Aromás Grillcsirkének is hívják, az elnevezés árulkodó, ez a Fűszerpaszta is tartalmaz egzotikus, finom fűszereket, pl. citromnádat.
Felhasználási javaslat:A sütnivaló csirke- vagy más húsok pácolására. A legjobb, legfinomabb eredményt akkor érjük el, ha az ebben a páckrémben a bepácolt húst legalább egy éjszakára a hűtőben, lefedve pihentetjük, majd sütés előtt egy órával kivesszük és szobahőmérsékleten tartjuk.
Elkészítési javaslat:
A tasak tartalmához keverj 2 ek olajat, és alaposan dörzsöld be a csirkehúst ezzel a páccal.
Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy az aromák átjárják a húst.
Faszenes vagy gáz grillen: süssük mindkét oldalán lassú tűzön, amíg átsül. Kenegessük sűrűn a maradék páclével.
Sütőben készítve: melegítsük elő a sütőt 190 C fokra. Süssük 30-45 percig, a hús vastagságától függően. Időközben kenegessük a maradék páclével. Az utolsó percekre állítsuk grill fokozatra a sütőt, ha nem elég sűlt a hús kérge.
Serpenyőben vagy Wokban készítve: közepes hőfokon süssük át alaposan mindkét oladalon a húst, időközben kenegetve a maradék páclével.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve. Felbontás után használjuk fel az egész tasak tartalmát, ne tároljuk tovább.