A Tandoori Tikka az egyik legismertebb, legfinomabb indiai húsétel. Készíthető csirkehúsból vagy bárányhúsból. Nem kell hozzá speciális Tandoori kemence, sütőben, grill funkcióval gyorsan elkészíthető.
Elkészítési javaslat: a tasak tartalmát 1 dl natúr joghurttal keverd jól el. Pácold a húst ebben a páclében legalább 1 óráig. Fűzd fel a húst a Saslik pálcikákra. Sütőben, grill fokozaton süsd meg a húst 8-10 perc alatt. 2-3 percenként forgasd meg a felfűzött húst, ekkor olvasztott vajjal locsold meg. Tálald melegen rizzsel, salátával, vagy a kedvedre való körettel.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2026. febr. 13. |
Összetevők | szójaolaj, ecet, hagyma, só, gyömbér, őrölt paprika, citromlé, római kömény, koriander, fűszer- és gyógynövények, piros chili, szezámolaj, feketebors. |