Indiai fűszerkeverék, a Tandoori egy sütőüst és egy sütési módszer neve, és erről kapta a nevét ez a fűszerkeverék.
Felhasználási javaslat: a fűszerkeveréket joghurtba keverik, majd a belehelyezett csirkedarabokat néhány óráig pácolják. A bepácolt csirkedarabokról ezután leszedik a fölösleges fűszeres joghurtot, majd nyárson megsütik. A sütés befejezése előtt néhány perccel a csirkedarabokat vajjal bekenik, végül készre sütik. A sütéshez Indiában egy speciális, hagyományosan szénnel vagy fával fűtött agyagkemencét használnak, természetesen nem kell rendelkeznünk ilyen különleges konyhai felszereléssel, megteszi az otthon található konyhai felszerelés is.
Tartósítószert, mesterséges színezéket, adalékanyagokat, nem tartalmaz, nem génmódosított!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. júl. 23. |
Összetevők | koriander, só, görögszéna, kömény, fahéj, chili, bors, gyömbér, hagyma, mustármag, babérlevél, szerecsendió, szerecsendió virág, szegfűszeg, kardamom. |