A thai és indiai konyha előszerettel használja ezt a finom Tamarind gyümölcsből készített pürét. Emellett gyógynövényként is ismert. Enyhe hashajtó hatása miatt székrekedésben szenvedőknek javallt. Megfigyelések szerint a potenciazavarokra is jótékony hatással van. A tobozmirígy mésztelenítésére is fogyasztják. Magas a vas-, kálium-, magnézium-, C-vitamin, B-vitaminok és karotinok tartalma.
Felhasználási javaslat: mivel íz- és állaga nagyon hasonlít a szilvalekvárra, olyan magyaros ételekbe is ajánlott, ahol szilvát is használnánk. Természetesen a Thai és az Indiai ételekben használhatjuk a legelőnyösebben, itt érvényesül jellegzetes, kellemes, egzotikus ízvilága. Kiváló szószokat készíthetünk belőle, melyet grillezett és sült húsok mellé tálalhatunk.
Származási hely | Malájzia |
---|---|
Töltő súly | 220 g |
Minőségét megőrzi | 2026. márc. 30. |
Összetevők | tamarind 86%, víz, só, E211. |