Szójaszósz - Sötét, Superior - Haiyin Bridge

150 ml
675 Ft
A sötét Szójaszószt használjuk Wokban, Serpenyőben készített távol-keleti ételek ízesítésére, színezésére a főzés utolsó fázisában. Szószok, barna hússzószok készítéséhez, pl a svéd húsgolyó szószához is használják, a szebb barna színe és a sós-édes íze miatt.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS8182
Minőségét megőrzi
2025-05-12
Elérhető mennyiség
58 db

A világ talán legidősebb ízesítője, legalább 3000 éve használják! Erjesztett szójababból és búzalisztből készítik. Superiornak nevezik a Szószaszósz első csapolását, ugyanúgy, ahogy az olíva olajak "szűz" sajtolását, ez jelzi a legmagasabb minőséget. Állagában sűrűbb, sötétebb, mint a Világos fajták, és nem is annyira sósak. A sötét Szójaszószokat tovább érlelik, cukor hozzáadásával kapják a jellegzetes édes-sós ízt. Ezt a fajta Sötét Szójaszószt kizárólag főzésre használják, szószokhoz adagolva, az ételhez adva, nemcsak ízben gazdagabb, de sötétebb, szebb színt adunk az ételnek, szósznak ezáltal.

Felhasználási javaslat: Wokban, serpenyőben készített távol-keleti ételek ízesítésére, színezésére a főzés utolsó fázisában. Szószok, barna hússzószok készítéséhez, pl a svéd húsgolyó szószához is használják, a szebb barna színe és a sós-édes íze miatt.

További információk
Származási hely Kína
Töltő súly 150 ml
Minőségét megőrzi 2025. máj. 12.
Összetevők víz, só, szójabab 13%, búzaliszt, cukor, színezék E150a (karamell), E621, E202.

Nincs kapcsolódó cikk