Szójaszósz - Fülöp-Szigeteki - Marca Piña

750 ml
1 495 Ft

A Fülöp-szigeteki Szójaszósz, amelyet gyakran "toyo"-ként emlegetnek a filippínó konyhában, egy gyakori és nélkülözhetetlen hozzávaló. Szójából, búzából, sóból és vízből készül, erjesztve, hogy sós, zamatos és enyhén édes legyen a végeredmény.

Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS8223
Minőségét megőrzi
2025-07-20
Elérhető mennyiség
9 db

Míg hasonlóságokat mutat más ázsiai Szójaszószokkal, a Fülöp-szigeteki Szójaszósz egyedi ízzel rendelkezik, amelyet a helyi preferenciák és összetevők befolyásolnak, egy kis karamellával édesítve, színezve.

A „Pina kamasarap” egy filippínó kifejezés, ami nagyjából annyit jelent, hogy „finomabbá tette”. Gyakran használják olyan ételek leírására, amelyeket extra ízzel vagy fűszerezéssel javítottak, és a Fülöp-szigeteki Szójaszósz döntő szerepet játszik ennek a finomságnak a elérésében számos filippínó receptben.

Felhasználási javaslat:  Minden ázsiai ételben, ahol sötétebb, édesebb Szójaszószt használnánk.

Adobo: Az Adobo az egyik leghíresebb filippínó étel, és a szójaszósz kulcsfontosságú összetevő. Pácolj csirkehúst, sertéshúst vagy mindkettő kombinációját ebben a Szójaszószban, egy kis ecetben fokhagymával, babérlevéllel és fekete borssal, majd főzd puhára. Ez a sós és enyhén csípős étel a filippínók kedvence.
Pancit Canton: A "Pancit Canton" nevű filippínó sült tésztát gyakran zöldségek, hús (általában csirke vagy sertés) és Szójaszósz kombinációjával főzik. A Szójaszósz gazdagabb ízt és umamit varázsol az ételhez, így ízletessé és zamatodabbá téve.
Tofu Steak (Tokwa't Baboy): Ez a népszerű filippínó előétel ropogósra sült tofut és sertéshúst tartalmaz, Szójaszószból, ecetből, hagymából és pirospaprika pehelyből készült mártogatós szósszal tálalva.
Sinigang: Míg a Sinigang elsősorban savanyú leves, gyakran tartalmaz egy kis Szójaszószt, hogy mélységet adjon a húslevesnek. A tamarindból vagy más savanyítószerekből származó savanyúság és a Szójaszósz zamatos jegyeinek kombinációja egy kiegyensúlyozott és megnyugtató ételt alkot. Recept: ITT
Sült rizs (Sinangag): A filippínó sült rizs vagy a "Sinangag" általában úgy készül, hogy a maradék rizst fokhagymával és szójaszósszal párolják. Ez egy egyszerű, de finom módja annak, hogy a maradék rizst ízletes köretté varázsoljuk.
BBQ pác: Ízletes pácot készíthetsz grillezett húsokhoz, ha Szójaszószt más összetevőkkel, például calamansival (filippínó lime), vagy citrommal, fokhagymával, cukorral és fekete borssal kombinálod. Ez a pác kiválóan alkalmas grill nyárshoz, saslikhoz, csirkehúshoz vagy sertéshúshoz.
Mártogatós szósz: A filippínó Szójaszószt gyakran használják mártogatós szószként különféle ételekhez, beleértve a lumpiát (tavaszi tekercs), grillezett húsokat vagy sült halakat. Keverheted ecettel, fokhagymával és chili paprikával, hogy finom és csípős mártogatós szószt készíts.

További információk
Származási hely Fülöp-szigetek
Töltő súly 750 ml
Minőségét megőrzi 2025. júl. 20.

Nincs kapcsolódó cikk