Szójabab Olaj

1 liter
was 2 295 Ft Special Price 1 995 Ft

Világszerte az egyik legszélesebb körben fogyasztott és legsokoldalúbb étolaj, amely semleges ízéről és számos kulináris alkalmazhatóságáról ismert. 

Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS10051
Minőségét megőrzi
2025-11-30
Elérhető mennyiség
6 db

Ez a termék genetikailag módosított szójababot tartalmaz. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság EFSA részletes értékeléseket végez a génmódosított élelmiszerekről, hogy biztosítani tudja azok biztonságosságát.

Íz és aroma: A szójaolaj enyhe, semleges ízű és gyenge, csaknem szagtalan aromájú. Ez a semleges profil ideális étolajsá teszi, mivel nem nyomja el a receptekben szereplő egyéb összetevők ízét.

Előnyei:

Szív Egészség:

Alacsony telített zsírtartalom: A szójaolaj kevés telített zsírt tartalmaz, ami a szívbetegség fokozott kockázatával jár. A szójaolaj használata a főzés során csökkentheti a telített zsírok bevitelét.

Magas a telítetlen zsírokban: A szójaolaj elsősorban telítetlen zsírokból áll, beleértve a többszörösen telítetlen és egyszeresen telítetlen zsírokat, amelyek köztudottan jótékony hatással vannak a szívre, és segíthetnek csökkenteni az LDL (rossz) koleszterin szintjét.

Omega-3 zsírsavak:

A szójaolaj mérsékelt mennyiségű alfa-linolénsavat (ALA) tartalmaz, amely egy esszenciális omega-3 zsírsav. Az Omega-3 jótékony hatással van a szív és az agy egészségére.

Sokoldalú étolaj:

A szójaolaj különféle főzési módokhoz alkalmas, beleértve a sütést, párolást és sütést. Semleges ízének köszönhetően sokféle ételben jól használható anélkül, hogy erős ízt adna. Nem szabad 180 C° fölé hevíteni!

Tápanyagtartalom:

A szójaolaj jó forrása az E-vitaminnak, egy antioxidánsnak, amely segít megvédeni a sejteket az oxidatív károsodástól. Kis mennyiségben K-vitamint, fitoszterolokat és egyéb hasznos vegyületeket is tartalmaz.

Felhasználási javaslat:  

A szójaolaj sokoldalú étolaj, és széles körben használják a kulináris alkalmazásokban, beleértve a salátaönteteket, a pácokat, a sütést és általános célú étolajként.

Semleges ízének köszönhetően sós és édes ételeket is kiegészíthet.

A szója olajat használhatod olajos magvak, hüvelyesek, zöldségek, húsok és halak párolásához, sütéséhez vagy főzéséhez.

Különösen előnyös Stir Fry (Wok) ételek készítésekor, ahol a magas hőfokon sütés fontos az ételek szempontjából.

További információk
Származási hely Hollandia
Töltő súly 1 liter
Minőségét megőrzi 2025. nov. 30.

Nincs kapcsolódó cikk