A Laksa egy nagyon népszerű tésztás leves, a maláj és a kínai konyha egyvelege. Nagyon sok féle változata ismert, és nem csak Szingapúr, de Malájzia, Dél-Thaiföld, Indonézia is a magáénak vallja. Fő hozzávalói a risztészta, vagy tojásos tészta, csirkehús, rák, vagy hal, kókusztej, na és a fűszerek, melyek mások és mások tájról-tájra, de mindegyikben ott van a galanga, a citromnád, a thai piros chili, és a kurkuma.
Elkészítési javaslat: Mindössze 12-15 perc alatt elkészíthető!
Hozzávalók: 1 tasak Szingapúr Laksa Fűszerpaszta, 2 evőkanál olaj, 250 g csirkehús, hal, vagy rák, 330 ml kókusztej, 220 ml víz, 125 g rizstészta (vermicelli), vagy más tojásos tészta, 100 g mungóbab csíra, 3 keményre főtt tojás.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 60 g |
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 24. |
Összetevők | galanga gyökér, salotta hagyma, szójabab olaj, cukor, só, piros chili, szárított garnéla rák, fokhagyma, citromnád, kurkuma. |