Szingapúr Laksa - Kókuszos Tészta Curry Fűszerpaszta, Enyhe - AHG

60 g
895 Ft
A Laksa egy nagyon népszerű tésztás leves, a maláj és a kínai konyha egyvelege. Nagyon sok féle változata ismert, és nem csak Szingapúr, de Malájzia, Dél-Thaiföld, Indonézia is a magáénak vallja. Fő hozzávalói a risztészta, csirkehús, rák, vagy hal, kókusztej, na és a fűszerek.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16370
Minőségét megőrzi
2025-07-11
Elérhető mennyiség
7 db

A Laksa egy nagyon népszerű tésztás leves, a maláj és a kínai konyha egyvelege. Nagyon sok féle változata ismert, és nem csak Szingapúr, de Malájzia, Dél-Thaiföld, Indonézia is a magáénak vallja. Fő hozzávalói a risztészta, vagy tojásos tészta, csirkehús, rák,  vagy hal, kókusztej, na és a fűszerek, melyek mások és mások tájról-tájra, de mindegyikben ott van a galanga, a citromnád, a thai piros chili, és a kurkuma.

Elkészítési javaslat: Mindössze 12-15 perc alatt elkészíthető!

Hozzávalók: 1 tasak Szingapúr Laksa Fűszerpaszta, 2 evőkanál olaj, 250 g csirkehús, hal, vagy rák, 330 ml kókusztej, 220 ml víz, 125 g rizstészta (vermicelli), vagy más tojásos tészta, 100 g mungóbab csíra, 3 keményre főtt tojás.

  • Hevíts olajat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokra. Add hozzá a húst/halat/rákot, és a fűszerpasztát. Kevergetve süsd 3 percig.
  • Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet, fedd le és hagyd rotyogni alacsony hőfokon 5 percig.
  • Porciózd ki az előre elkészített/kifőzött rizstésztát/tésztát a tányérokba, és kanalazd rá a Laska-t. Díszítsd a mungóbab csírával és a szeletelt főtt tojással.
További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 60 g
Minőségét megőrzi 2025. júl. 11.
Összetevők galanga gyökér, salotta hagyma, szójabab olaj, cukor, só, piros chili, szárított garnéla rák, fokhagyma, citromnád, kurkuma.

Nincs kapcsolódó cikk