A szilvaszósz egy édes, enyhén csípős, gyümölcsös, fűszerezett szósz, a kínai konyhából származik, de népszerűvé vált különféle ázsiai és nemzetközi ételekben. Érett szilvából, ecetből, cukorból és különféle fűszerekből készül, így egy sokoldalú, kiegyensúlyozott ízprofilú szósz az eredmény.
Felhasználási javaslat: A szilvaszósz sokoldalúsága révén értékes kiegészítője a konyhának, különleges édes és csípős ízével az ételek széles skáláját kiemeli:
Mártogató szósz: A szilvamártást általában előételekhez, például tavaszi tekercsekhez, tojástekercsekhez és galuskákhoz használják. Édes és csípős elemet ad hozzá a sós töltelékekhez.
Grillezés vagy Barbecue: Jól használható grillezett vagy sült húsokhoz, főleg csirke-, kacsa- és sertéshúshoz. Főzés előtt pácold be a húst szilvaszósszal, hogy még ízesebb legyen. Finom kérget, mázat képez a húsokon.
Stri Fry, Wok ételek: A szilvaszósz Wok szószként is használható, édes és csípős ízeket csempészve a kedvenc zöldségekbe és húsokba.
Főtt/sült baromfi húsokhoz: A szilvaszószt tálaljuk édes kiegészítőként főtt, grillezett vagy sült húsok mellé. A húslevesben főtt húsok mellé kiváló. Különösen jól párosítható olyan ételekkel, mint a pekingi kacsa.
Szendvicskrém: Szendvicsekbe kiváló, főleg erőteljesebb ízű sajtos szendvicsekbe.
Salátaöntet: Keverd össze a szilvaszószt egy kis olajjal és ecettel, hogy ízletes öntetet készíthess salátákhoz, különösen az ázsiai ihletésű összetevőket tartalmazó salátákhoz.
Származási hely | Hong Kong (Kína) |
---|---|
Töltő súly | 397 g |
Minőségét megőrzi | 2026. febr. 1. |