A Szerecsendió magjának a héja a Szerecsendió virág, tehát csak költőien virág, a valóságban nem. Kicsit édesebb, kifinomultabb ízű, aromásabb, mint maga a Szerecsendió. Halványabb ételeket kissé narancssárgává színezi, úgy, mint a sáfrány. Értékesebb, mint maga a Szerecsendió.
A tört Szerecsendió Virág teljes értékű fűszer, és ha teatojásban vagy gézzacskóban főzzük bele az ételbe, főzés után egyben kiemelhetjük belőle.
Felhasználási javaslat: Sokoldalúan használható, nálunk húslevesbe tesszük, de ajánlatos géz fűszerzacskót használni, hogy utána ki lehessen emelni. Tejszínes, berántot levesekhez, szárnyasételekhez inkább az őrölt Szerecsendió virágot használjuk. Feldolgozott húsételekbe, kolbászba, hurkába, disznósajtba is használatos, szintén őrölve. Sok helyen a világban, pl Indiában desszerteket, édességeket, forró csokoládét ízesítenek vele.
Származási hely | Indonézia |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. júl. 31. |
Latin Name | Myristica fragrans |