Szerecsendió Virág - Egész

495 Ft
Kicsit édesebb, kifinomultabb ízű, aromásabb, mint maga a Szerecsendió. Halványabb ételeket kissé narancssárgává színezi, úgy, mint a sáfrány. Értékesebb, mint maga a Szerecsendió.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AF0005040
Minőségét megőrzi
2025-07-31

A Szerecsendió magjának a héja a Szerecsendió virág, tehát csak költőien virág, a valóságban nem. Kicsit édesebb, kifinomultabb ízű, aromásabb, mint maga a Szerecsendió. Halványabb ételeket kissé narancssárgává színezi, úgy, mint a sáfrány. Értékesebb, mint maga a Szerecsendió.

A tört Szerecsendió Virág teljes értékű fűszer, és ha teatojásban vagy gézzacskóban főzzük bele az ételbe, főzés után egyben kiemelhetjük belőle.

Felhasználási javaslat: Sokoldalúan használható, nálunk húslevesbe tesszük, de ajánlatos géz fűszerzacskót használni, hogy utána ki lehessen emelni. Tejszínes, berántot levesekhez, szárnyasételekhez inkább az őrölt Szerecsendió virágot használjuk. Feldolgozott húsételekbe, kolbászba, hurkába, disznósajtba is használatos, szintén őrölve. Sok helyen a világban, pl Indiában desszerteket, édességeket, forró csokoládét ízesítenek vele.

További információk
Származási hely Indonézia
Minőségét megőrzi 2025. júl. 31.
Latin Name Myristica fragrans

Nincs kapcsolódó cikk