Sushi Ecet - Ízesített - Ayuko

150 ml
1 295 Ft

A fűszerezett sushi ecet kulcsfontosságú összetevő a sushi rizs készítésében, amely biztosítja a rizsnek a szükséges ízt és enyhén édes és savas ízt.

Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS51008
Minőségét megőrzi
2025-08-29
Elérhető mennyiség
25 db

Sushi Rizs Elkészítési Javaslat:  

- Mosd ki a sushi rizst hideg víz alatt, öblítsd le annyiszor, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt. 
- Főzzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.
- Amíg a rizs még forró, tedd át egy nagy, sekély tálba vagy hangiribe (egy fából készült sushi rizskeverő kádba) fűszerezéshez.

Ízesítés: 

- Óvatosan terítsd el a forró rizst a tálban vagy hangiriben, vékony réteget létrehozva.
- A fűszerezett sushi ecetet egyenletesen öntsd a rizsre. Az ecet mennyisége az ízlésedtől és a rizs mennyiségétől függ. Az általános arány körülbelül 1 csésze ecet 5 csésze főtt rizshez.
- Fa spatulával vagy rizslapáttal keverd össze a rizst és az ecetet. Óvatosan keverd, alányúlva, átforgatva, nehogy összetörd a rizsszemeket.


Hűtés és keverés:

- Keverés közben ventilátorral vagy bármilyen eszközzel gyorsan lehűtöd a rizst. Ez a lépés elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.
- Addig folytasd a keverést, amíg a rizst jól bevonja a fűszerezett ecet, és szobahőmérsékletű nem lesz.


Lefedés és pihentetés:

- A fűszerezett rizst nedves ruhával letakard, nehogy kiszáradjon. 10-15 percig pihentesd, hogy az ízek összeérjenek, a rizs pedig tovább hűljön.


Fontos a gyors hűtés:

- A rizs gyors lehűtése kulcsfontosságú a sushi rizs állaga szempontjából. Használhatsz ventilátort, legyezheted a rizst karton papírlappal, konyharuhával, vagy akár elektromos ventilátort is    használhatsz alacsony sebességen.
- Ha követed ezeket a lépéseket, tökéletesen fűszerezett sushi rizst kapsz, amely ideális alapot biztosít kedvenc sushi ételeidhez.

További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 150 ml
Minőségét megőrzi 2025. aug. 29.

Nincs kapcsolódó cikk