A Ssamjang (Sszamdzsang) egy népszerű koreai szójabab paszta. De nevezik koreai Barbecue mártogató szósznak is. Összetett íze miatt méltán nevezhető Umami íznek is. A neve utal a felhasználási módjára, azt jelenti "paszta salátatekercsekbe".
Felhasználási javaslat: A hagyomásnyos koreai fogyasztása: végy egy salátalevelet a tenyeredbe, tedd bele a grillezett/sült hús darabokat, esetleg egy kis Kimchi-t, rizst ha szeretnénk, és a tetejére tegyél egy kiskanál Ssamjang-ot, tekerd szorosan össze, és fogyaszd egészséggel. Finom még BBQ-, Grill- és egyéb sülthúsok mellé mártogató szósznak. A koreai nemzeti ételbe a Bibinbap-ba keverhetjük, egy kis Mirin-nel hígítva mindenféle zöldség (sárgarépa csíkok, kápia paprika csíkok, ropogós friss saláta levelek, brokkoli darabok, káposzta levelek öntete, szósza lehet.
Származási hely | Dél-Korea |
---|---|
Töltő súly | 170 g |
Minőségét megőrzi | 2025. nov. 4. |
Összetevők | szójabab paszta (szójabab, búzaliszt, víz, só), kukorica szirup, víz, alkohol, piros paprika, ízesítők (víz, piros chli por, só, fokhagyma, hagyma), cukor, pörkölt szójabab por, MSG, földimogyoró por, kukorica liszt, fokhagyma, maltodextrin, hagyma, cukor, tápióka keményítő, piros paprika por, kálcium foszfát, édesgyökér kivonat (licorice), Lizin aminosav (L-lysine), glutaminsav. |