A "Soba" japánul Hajdinát jelent, a Soba tészta a Hajdina tartalma miatt egészséges és magas a tápértéke. Az egyik legfontosabb tészta a Japán Gasztronómiában. A Soba tésztás levesek másik fő hozzávalója a tengeri alga, a Wakame. Ezt az Ayuko Soba tésztát szalaggal porciózva, egy-egy adagnyi, 75 g-os kötegben szállítjuk.
Felhasználási javaslat: Húsevesekben, zöldséglevesekben, Hideg Soba levesben szójaszósszal vagy mártással. A Téli Meleg Soba levest forró lében tálalják sokszor húslevesben vagy zöldséglevesben.
Elkészítési javaslat: Főzési idelye: 4-6 perc, forrásban lévő vízbe tegyük fel főni. Ha készre főtt, tegyük hideg vízbe, és szűrjük le.
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 300 g |
Minőségét megőrzi | 2026. jún. 18. |
Összetevők | búzaliszt (glutén), hajdina liszt, víz, só. Nyomokban zabot és tojást tartalmazhat. |