A Sencha Tea napfényes Tea ültetvényről származik, csak első, ritkán a második szüretelésből nyert tealevelek, a feldolgozásuk miatt olyan különlegesek. Japán legnépszerűbb teája. A zöldes-arany színével, friss aromájával, az egyszerre fanyar és édes aromájával igazi szertartásos teafogyasztó érzést ad. Ez a Sencha teakészítmény csakis az első szüretelésű, zsenge, magas minőségű tealevelek felhasználásával készült.
Elkészítési javaslat:
Melegítsd fel a vizet: A sencha tea elkészítéséhez használj tiszta, friss vizet, de ne forrald fel. Ideálisan 70-80°C-os vízre van szükség, ami körülbelül 1-2 perccel lehűlt a forrást követően.
Mérj ki a teát: Általában 1 teáskanálnyi sencha tealevelet használnak egy csészényi mennyiséghez (kb. 250 ml víz).
Helyezd a sencha leveleket a teafőzőbe: Ügyelj arra, hogy a főzőben legyen elég hely a leveleknek, hogy kibomoljanak és kifejlessék az ízüket.
Öntsd fel a vizet: Öntsd a felmelegített vizet a teafőzőbe, majd hagyd a leveleket áztatni. A sencha tea általában 1-2 percig ázik.
Szűrd le és töltsd fel a csészéd: Miután az áztatási idő letelt, emeld ki a teafőzőt. Szűrd le a leveleket, majd öntsd át a teát egy bögrébe vagy csészébe.
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 30 g |
Minőségét megőrzi | 2025. dec. 31. |