A Thai Sárga Curry az indiai befolyás a Thaiföldi ételekre. Itt összefonódott a helyi alapanyagokkal, és kialakult egy sajátos Thaiföldi főzésmód. Azért nem egy meghatározott étel, mert készíthető Curry-nek, levesnek, sűrűbb pörköltszerűségnek is. A thai neve "Nam Prik Kaeng Kari", krémes állagú a kókusztej miatt. Az alapanyagokat tekintve, lehet hús (marha, sertés), lehet szárnyas (csirke, pulyka, kacsa), lehet tenger gyümölcsei (hal, rák, kagyló, tintahal), a lényeg a fűszereken van, a thai fűszereken. Mint a legtöbb Fűszerpasztás ételek, ez is secc-perc alatt elkészíthető.
Elkészítési javaslat: Mindössze 15 perc alatt elkészíthető!
Beszerzendő friss hozzávalók: Sárga Curry Thai Fűszerpaszta AHG 50g, 350 g csirkemell, marhahús, vagy más hús, garnélarák, hal, tintahal vagy kagyló, zöldségek (zöldborsó, padlizsán, stb), a többi itt a webáruházban beszerezhető: 400 ml kókusztej, halszósz. Tört földimogyoróval is díszítheted, illik hozzá.
Adalékanyag és ízfokozó mentes!
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2025. ápr. 4. |
Összetevők | salotta hagyma, szójabab olaj, só, fokhagyma, citromnád, cukor, piros chili, őrölt koriander mag, gyömbér, garnélarák, őrölt római kömény, mustár, görögszéna mag őrölt, fűszerek. |