Sárga Curry Fűszerpaszta - AHG

890 Ft
A Sárgy Curry egy sajátos Thaiföldi főzésmód. Azért nem egy meghatározott étel, mert készíthető Curry-nek, levesnek, sűrűbb pörköltszerűségnek is. A thai neve "Nam Prik Kaeng Kari", krémes állagú a kókusztej miatt. Az alapanyagokat tekintve, lehet hús (marha, sertés), lehet szárnyas (csirke, pulyka, kacsa), lehet tenger gyümölcsei (hal, rák, kagyló, tintahal), a lényeg a fűszereken van, a thai fűszereken.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16348
Minőségét megőrzi
2025-04-04
Elérhető mennyiség
8 db

A Thai Sárga Curry az indiai befolyás a Thaiföldi ételekre. Itt összefonódott a helyi alapanyagokkal, és kialakult egy sajátos Thaiföldi főzésmód. Azért nem egy meghatározott étel, mert készíthető Curry-nek, levesnek, sűrűbb pörköltszerűségnek is. A thai neve "Nam Prik Kaeng Kari", krémes állagú a kókusztej miatt. Az alapanyagokat tekintve, lehet hús (marha, sertés), lehet szárnyas (csirke, pulyka, kacsa), lehet tenger gyümölcsei (hal, rák, kagyló, tintahal), a lényeg a fűszereken van, a thai fűszereken. Mint a legtöbb Fűszerpasztás ételek, ez is secc-perc alatt elkészíthető.

Elkészítési javaslat: Mindössze 15 perc alatt elkészíthető!

Beszerzendő friss hozzávalók: Sárga Curry Thai Fűszerpaszta AHG 50g, 350 g csirkemell, marhahús, vagy más hús,  garnélarák, hal, tintahal vagy kagyló, zöldségek (zöldborsó, padlizsán, stb), a többi itt a webáruházban beszerezhető: 400 ml kókusztej, halszósz. Tört földimogyoróval is díszítheted, illik hozzá.

  • Forralj 3 evőkanálnyi kókusztejet egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon, majd nyomd bele a fűszerpasztát. Kevergetve süsd 1 percig, az illatok felszabadulásáig.
  • Add hozzá a húst/tenger gyümölcseit, és süsd még egy percig. Öntsd bele a maradék kókusztejet és a zöldségeket.
  • Forrald fel. Mérsékeld a hőt, és fedő alatt hagyd rotyogni 5 percig, vagy amíg a hús megfő.
  • Sózd, ha szükséges, tálald melegen rizzsel.

Adalékanyag és ízfokozó mentes!

További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 50 g
Minőségét megőrzi 2025. ápr. 4.
Összetevők salotta hagyma, szójabab olaj, só, fokhagyma, citromnád, cukor, piros chili, őrölt koriander mag, gyömbér, garnélarák, őrölt római kömény, mustár, görögszéna mag őrölt, fűszerek.

Nincs kapcsolódó cikk