A sárga Curry Thaiföld mindennapi étele. Készítik marhahúsból, de legygyakrabban csirkehúsból, kókusztej hozzáadásával sűrítve. A kevesebb Chili tartalmának köszönhetően kellemesen csípős, a fűszerektől pedig aromás, zamatos lesz a kész étel.
A sárga Curry Thaiföld mindennapi étele. Készítik marhahúsból, de legygyakrabban csirkehúsból, kókusztej hozzáadásával sűrítve. A kevesebb Chili tartalmának köszönhetően kellemesen csípős, a fűszerektől pedig aromás, zamatos lesz a kész étel.
Felhasználási javaslat: Vöröshúsból, csirkehúsból de még zöldségekből is lehet készíteni egy jellegzetesen Thaiföldi "paprikást".
Elkészítési javaslat: Elkészítési idő: 20 perc
Forralj fel 500 ml kókusztejet 100 g (négy evőkanál) fűszerpasztával együtt, várd meg, hogy az olaj megjelenjen a tetején,
ekkor add hozzá a 500 g aprított marha- vagy csirkehúst, és süsd készre, puhára.
Önts hozzá 500 ml vizet, és forrald fel. adj hozzá kockázott burgonyát, hagymát.