Sáfrány - Őrölt - Spanyol

390 Ft
Eredeti Spanyol Sáfrány őrölt változata, eredeti plombázott csomagolásban. Használjuk süteményekben, készítsünk Paella-t, ragut, főzzünk rizst sáfrányosan, és még sok-sok féle módon használhatjuk.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
HEA001530
Minőségét megőrzi
2026-05-31

Hagyományosan sáfránnyal ízesítik Spanyolországban és Iránban a rizsételeket, mint a paella és a piláf. A milánói rizottó is sáfránnyal készül. A bouillabaisse, a híres marseille-i halleves is sáfrányos étel. Az indiaiak bizonyos currykben használják. 

Minden krókuszvirág csupán három bibét tartalmaz, melyeket kézzel gyűjtenek be. Fél kilogramm sáfrányhoz körülbelül 250.000 virágból kell bibét gyűjteni! Éppen ezért igen drága, azonban még egy kevés is sokáig elég. Ízét kiemeli, ha szárazon kissé megpirítjuk, majd egy evőkanál tejben eldörzsöljük a szálakat. Görcsoldó, festõ, szemgyógyító hatását ismerik.

Felhasználási javaslat: A Paella, a Piláf, a marseille-i halleves, arab rizsételek, egyes curry-k kihagyhatatlan fűszere. A Skandinávok karácsonyi fűszere, készítenek vele „Sáfrányos Lucia macskát” (sütemény). A húslevesbe szórt két-három szál csodás színt, ízt ad a levesnek. Kalácsok, pogácsák, raguk, pörköltek fűszere.

További információk
Származási hely Spanyolország
Minőségét megőrzi 2026. máj. 31.
Latin Name Crocus Sativa

Nincs kapcsolódó cikk