Ez a kerekszemű Japán "uruchimai" jellegű rizs kiválóan alkalmas Sushi készítésre, de sok másra is.
Felhasználási javaslat: Sushi-hez, tejberizsnek, risottónak, paellának, vagy csak köretnek is finom.
Elkészítési javaslat: Mosd meg három átöblítéssel a rizst, vagy addig, míg a víz átlátszó nem lesz. 1,5 adag víz 1 adag rizshez a helyes arány, tedd fel főni közepes hőfokon kb. 15 percig, vagy amíg a víz felszívódott teljesen. Vedd le a tűzről, keverd jól fel, mag hagyd fedő alatt pihenni 10 percig. Ha Sushihoz készíted, akkor ízesítsd ecetporral, rizsecettel, vagy speciális Sushi ízesítőkkel, és így hagyd pihenni.
Jó tanács: Csak fakanalat használj a rizs keveréséhez, a fém kanál tönkreteszi a szemeket. Az edény alján maradt száraz, megégett rizsszemeket hagyd az edényben, ne tálald fel. Mosogatás előtt kikaparhatod egy műanyag kaparóval.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 1 kg |
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 31. |