Rizs - Basmati, tört szemek - TILDA

500 g
590 Ft
A basmati rizs a rizsek királynője. A tört rizs tápértékében ugyanolyan gazdag, csak szépséghibás, tört rizsszemekből áll, de gazdaságos.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS1307
Minőségét megőrzi
2026-04-30
Elérhető mennyiség
37 db

A ”Tilda” a világ egyik legnagyobb Basmati rizs szállítója, elismert a szállított minőségről. Az első osztályú rizs az egész, ép szemekről ismerhető fel. A Tildánál ezt nagyon komolyan veszik, és minden nem egész szemet kirostálnak belőle. A megmaradt u.n. "tört" szemeket, amelyek ugyanolyan minőségűek ugyan, de az ár töredékéért értékesítik. Ezt a rizst tiszta lelkiismerettel forgalmazzuk a normál Basmati rizs ár alatt, ha valakinek nem feltétlenül szükséges, hogy minden egyes rizsszem egész legyen.

A basmati rizs egy hosszúszemű rizs fajta. Híres az ízéről és az illatáról. Ezt a basmati rizst Punjab tartományából, Indából szállítják. A basmati rizsnek vannak a leghosszabb szemei, és a főtt basmati nem annyira ragacsos, nem áll össze csomókba. A basmati a rizsek királynője.

Felhasználási javaslat: természetesen köretként, mint rizst, de kiválóan alkalmas házi készítésű rizstejnek is. Sőt, nagyon gazdaságos így készíteni a rizstejet egy laktózérzékeny számára.

További információk
Származási hely India
Töltő súly 500 g
Minőségét megőrzi 2026. ápr. 30.
Összetevők 100% basmati rizs

Nincs kapcsolódó cikk