A Rendang Curry egy fűszeres húsos étel Indonéziából, de elterjedt Malájziában, Szingapúrban, Bruneiban és még Dél-Fülöpszigeteken is. A CNN online szavazása szerint a Rendang Curry a világ legízletesebb fogása, ezek szerint érdemes lesz megkóstolni. A hús a meghatározó ebben a fogásban, és amitől ízletes lesz az a kókusztej, a jellegzetes fűszerek, mint a citromnád, a galanga, a thai chili és a salotta hagyma. Kétféle főzési metódust különböztetünk meg: ha a húst a kókusztejben készre főzzük csak, akkor a Gulai Rendang, de ha tovább főzzük, és szinte teljesen elforraljuk a folyadékot, akkor a Kalio Rendang az eredmény. Egyes ceremóniákon a Rendangot addig főzik, amíg sötétbarna, néha feketés színű nem lesz. Állítólag ez a legfinomabb, de egyben a leg munkaigényesebb főzési mód.
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók: 1 tasak Rendang Curry Fűszerpaszta, 2 evőkanál olaj, 450 g csirke-, bárány-, vagy sertéshús, 400 ml kókusztej, friss kaffir lime levelek a tálaláshoz.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. febr. 6. |
Összetevők | piros chili, szójabab olaj, hagyma, galanga gyökér, fokhagyma, só, salotta hagyma, cukor, gyömbér, citromnád, kurkuma, koriander, római kömény, gyógy- és fűszernövények. |