Rendang Curry - Indonéz Curry Fűszerpaszta - Csípős - AHG

890 Ft
A CNN online szavazása szerint a Rendang Curry a világ legízletesebb fogása, ezek szerint érdemes lesz megkóstolni. A hús a meghatározó ebben a fogásban, és amitől ízletes lesz az a kókusztej, a jellegzetes fűszerek, mint a citromnád, a galanga, a thai chili és a salotta hagyma.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16325
Minőségét megőrzi
2025-07-31
Elérhető mennyiség
20 db

A Rendang Curry egy fűszeres húsos étel Indonéziából, de elterjedt Malájziában, Szingapúrban, Bruneiban és még Dél-Fülöpszigeteken is. A CNN online szavazása szerint a Rendang Curry a világ legízletesebb fogása, ezek szerint érdemes lesz megkóstolni. A hús a meghatározó ebben a fogásban, és amitől ízletes lesz az a kókusztej, a jellegzetes fűszerek, mint a citromnád, a galanga, a thai chili és a salotta hagyma. Kétféle főzési metódust különböztetünk meg: ha a húst a kókusztejben készre főzzük csak, akkor a Gulai Rendang, de ha tovább főzzük, és szinte teljesen elforraljuk a folyadékot, akkor a Kalio Rendang az eredmény. Egyes ceremóniákon a Rendangot addig főzik, amíg sötétbarna, néha feketés színű nem lesz. Állítólag ez a legfinomabb, de egyben a leg munkaigényesebb főzési mód.

Elkészítési javaslat:

Hozzávalók: 1 tasak Rendang Curry Fűszerpaszta, 2 evőkanál olaj, 450 g csirke-, bárány-, vagy sertéshús, 400 ml kókusztej, friss kaffir lime levelek a tálaláshoz.

  • Hevíts olajat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokra. Add hozzá a fűszerpasztát. Kevergetve süsd fél percig.
  • Add hozzá a húst, és süsd 2 percig. Öntsd hozzá a kókusztejet, fedd le és hagyd rotyogni alacsony hőfokon 30 percig.
  • Vedd le a fedőt, és hagyd főni rotyogva, alacsony hőfokon még 20 percig, vagy addig, amíg a hús omlósra nem fő.
  • Tálald rizzsel, kaffir lime levelekkel, újhagyma karikákkal díszítve.
További információk
Származási hely Thaiföld
Minőségét megőrzi 2025. júl. 31.
Összetevők piros chili, szójabab olaj, hagyma, galanga gyökér, fokhagyma, só, salotta hagyma, cukor, gyömbér, citromnád, kurkuma, koriander, római kömény, gyógy- és fűszernövények.

Nincs kapcsolódó cikk