Ponzu Shoyu Szósz - Yamamori

220 ml
1 595 Ft

Két klasszikus Japán szósz egyvelege. A Ponzu citrusos alapú Japán szósz, a Shoyu pedig egyfajta Szójaszósz, ami sajátos eljárással készül a tökéletesebb Szójaszósz íz kedvéért. Ezt a kettőt kombinálva kapjuk mindkét szósz legjavát, és az eredmény egy élénk citrusos, umami gazdag szósz lesz.

Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS50400
Minőségét megőrzi
2025-03-04
Elérhető mennyiség
16 db

A sós, édes, és umami elemek egyensúlya miatt a Ponzu Shoyu a japán konyha népszerű és sokoldalú szósza.

 

Felhasználási javaslat:  

  • Pác húsokhoz, tenger gyümölcseihez: kombináld a Ponzu Shoyu-t reszelt fokhagymával, reszelt gyömbérrel, pár csepp szezámolajjal és ezzel pácolt a húsokat grillezés előtt, valamint kenegesd grillezés közben.
  • Húsokhoz, zöldségekhez, tofuhoz, sushihoz:  ideális mártogatónak, kiegészíti, fokozza az ízeket.
  • Salátaöntet: A Ponzu Shoyu-t keverd össze olívaolajjal az ízletes zöldsaláta, valamint tésztasalátákhoz.
  • Mártogató szósznak: keverd össze a Ponzu Shoyu szósz Hoisin szósszal és egy kis Szezámolajjal a tökéletes mártogató szósz megalkotásához. Mártogasd a Sült Krumpli, a Sült vagy Főtt Zöldségeket, a Sült vagy Főtt Húsokat ebbe a szószba.
  • Levesek ízének fokozására: önts egy kis Ponzu Shoyu szószt bele, akár hígabb húsleves, vagy sűrűbb zöldséges leveszől van szó.
  • Grill máz: kenegesd a grillen lévő húsokat, zöldségeket, gombákat Ponzu Shoyu szósszal, hogy citrusos ízeket csempéssz a füstös ízek mellé. Remek kombináció, fényes, kérges felület az eredmény.
  • Majonéz: keverj Ponzu Shoyu Szószt a hétköznapi majonézbe, hogy magasabb szintre emeld az ebbe mártogatott finomságok ízeit.
További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 220 ml
Minőségét megőrzi 2025. márc. 4.

Nincs kapcsolódó cikk