Két klasszikus Japán szósz egyvelege. A Ponzu citrusos alapú Japán szósz, a Shoyu pedig egyfajta Szójaszósz, ami sajátos eljárással készül a tökéletesebb Szójaszósz íz kedvéért. Ezt a kettőt kombinálva kapjuk mindkét szósz legjavát, és az eredmény egy élénk citrusos, umami gazdag szósz lesz.
A sós, édes, és umami elemek egyensúlya miatt a Ponzu Shoyu a japán konyha népszerű és sokoldalú szósza.
Felhasználási javaslat:
Pác húsokhoz, tenger gyümölcseihez: kombináld a Ponzu Shoyu-t reszelt fokhagymával, reszelt gyömbérrel, pár csepp szezámolajjal és ezzel pácolt a húsokat grillezés előtt, valamint kenegesd grillezés közben.
Húsokhoz, zöldségekhez, tofuhoz, sushihoz: ideális mártogatónak, kiegészíti, fokozza az ízeket.
Salátaöntet: A Ponzu Shoyu-t keverd össze olívaolajjal az ízletes zöldsaláta, valamint tésztasalátákhoz.
Mártogató szósznak: keverd össze a Ponzu Shoyu szósz Hoisin szósszal és egy kis Szezámolajjal a tökéletes mártogató szósz megalkotásához. Mártogasd a Sült Krumpli, a Sült vagy Főtt Zöldségeket, a Sült vagy Főtt Húsokat ebbe a szószba.
Levesek ízének fokozására: önts egy kis Ponzu Shoyu szószt bele, akár hígabb húsleves, vagy sűrűbb zöldséges leveszől van szó.
Grill máz: kenegesd a grillen lévő húsokat, zöldségeket, gombákat Ponzu Shoyu szósszal, hogy citrusos ízeket csempéssz a füstös ízek mellé. Remek kombináció, fényes, kérges felület az eredmény.
Majonéz: keverj Ponzu Shoyu Szószt a hétköznapi majonézbe, hogy magasabb szintre emeld az ebbe mártogatott finomságok ízeit.