A Holland Kakaóport a feldolgozás alatt lakalizálják, a savas ph értéktől a lúgos felé terelik, ettől sötétebb lesz a színe, lágyabb az íze, nem marad benne citromízű savas hatás, és az alkalizálás egy nagyon fontos tulajdonsággal ruházza fel, mégpedig, hogy a sütőporra nem reagál, nem úgy, mint a nyers kakaópor. Az utóbbinál ajánlatos szódabikarbónával sütni.
Holland típusú minőségi kakaópor. Mi is az a Holland Kakaópor? Miben különbözik a nyers kakaóportól? A Holland Kakaóport a feldolgozás alatt alkalizálják, a savas ph értéktől a lúgos felé terelik, ettől sötétebb lesz a színe, lágyabb az íze, nem marad benne citromízű savas hatás, és az alkalizálás egy nagyon fontos tulajdonsággal ruházza fel, mégpedig, hogy a sütőporra nem reagál, nem úgy, mint a nyers kakaópor. Az utóbbinál ajánlatos szódabikarbónával sütni.