Paradicsom - Szárított, Olajban - Rizzi

280 g
1 595 Ft
Az olasz forró nyár olajban konzerválva, benne a napérlelte tömény paradicsom íz, mediterrán fűszerekkel spékelve. Kell ennél finomabb egy pizzára, tésztára, vagy kenyérbe sütve?
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
GU791
Minőségét megőrzi
2026-10-31
Elérhető mennyiség
7 db

A szárított paradicsom a nyár koncentrált íze. Olaszországból, Nápoly környékéről származó, napon szárított paradicsom. Felbontás után hűtőben tartandó, és 15 napon belül fogyasztandó.

Felhasználási javaslat: aprítva igazi ínyenc csemege az olasz ételek, kenyerek, saláták kiváló hozzávalója. Fűszerként, kelt tésztákba, pizzákra, tésztaételekben, piros pesto-ba, snack-nek, szendvicseken, vendégváró falatkáknak fenomenális.

  • Jó tudni: 
  • A nyers paradicsom jótékony összetevőit 10-szer nagyobb dózisban tartalmazza a szárított paradicsom.
  • A Harvard Egyetem vizsgálatai szerint azok a férfiak, akik hetente többször fogyasztottak paradicsomot, azok 50%-al csökkentették a prosztata rák kialakulásának a lehetőségét. Ezt a likopin tartalmának köszönheti.
  • Az év legnagyobb részén üvegházi paradicsomot tudunk csak vásárolni, ezek íztelenek, 95%-ban vizet tartalmaznak, és a szállítás miatt még éretlen állapotban szedik le. Ehhez képest a szárított koncentráltan tartalmazza a vitaminokat és az ásványi anyagokat, ezért olyan intenzív az íze.
  • Praktikus, sokoldalúan felhasználható.
További információk
Származási hely Olaszország
Töltő súly 280 g
Minőségét megőrzi 2026. okt. 31.
Összetevők szárított paradicsom 50%, napraforgó olaj 50%, borecet, oregano, fokhagyma, csípős paprika, só, savszabályzó: citromsav, antioxidáns: aszkorbinsav (C vitamin).

Nincs kapcsolódó cikk