A Malájziai Penang Szigetről kapta a nevét ez a régióra jellegzetes Curry különlegesség. Enyhébb, mint a Thai Curry-k általában. Ezt a curry fűszerpasztát főleg marhahúsos curry-ben használják, Beef Phanaeng a helyi neve. Jellegzetes ízt ad a marhahúsnak, különbözik a Masman curry ízétől. A marhahús helyettesíthető Tofu-val, vagy Garnéla rákkal. De a kókusztej, a kaffir lime levelek és a halszósz, mint hozzávalók, nélkülözhetetlenek.
Elkészítési javaslat: Elkészítési idő: 15 perc
Az adag 250 gramm marhahúshoz elegendő. A Panag Curry pasztát 250 ml kókusztejben elkeverve forraljuk fel, főzzük, amíg az olaj kicsapódik a tetején. Adjuk hozzá a csíkozott marhahúst, és főzzük készre. Öntsünk bele 250 ml vizet, adjunk hozzá kaffir lime leveleket és egész chilit (Madárszem chili), forraljuk fel. Adjunk hozzá halszószt, kóstolgatva. Tálaljuk főtt Jázmin rizzsel.
Nem tartalmaz ízfokozót, adalékanyagot, színezéket, tartósítószereket!
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2025. szept. 28. |
Összetevők | chili, citromnád, salotta hagyma, fokhagyma, galangál, kaffir lime héja, koriander, fehérbors, őrölt földimogyoró, garnélapaszta(garnéla, só). Nyomokban halat tartalmazhat. |