A Pad Thai Thaiföld leghíresebb nemzeti étele. A kihagyhatatlan alapanyagai a rizstészta, a durvára tört földimogyoró, a Pad Thai szósz, ezek mind megtalálhatók a csomagban, csak a tojást, a babcsírát, a garnéla rákot, és vagy a tofut kell beszerezned. Ízesítésnek a halszószt, a szójaszószt, lime levet, apróra vágott thai chilit, és garnélapasztát használnak leginkább. Ezzel a főzőszettel azok is autentikus Pad Thai-t készíthetnek, akik még soha nem próbálkoztak vele.
Elkészítési javaslat: 10 perc alatt elkészíthető! Beszerzendő hozzávalók: 200 g nagyobb garnélarák, 50-100 g Mungóbab csíra, kis csokor Metélőhagyma, 1 felvert tojás és vagy tofu.
Tálad 2 személyre és szórd meg a Földimogyoró darabkákkal, nem csípős!
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 200 g |
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 25. |
Összetevők | Pad Thai szósz (80g): cukor, tamarind paszta, salotta hagyma, paradicsompüré, szójabab olaj, fokhagyma, desztillált ecet, só, chilipor, szárított tészta (100g): rizstészta (rizs 95%, tápióka keményítő), földimogyoró darabok (20g): pörkölt földimogyoró (99%), napraforgó olaj, E306. |