Osztrigaszósz - HB

250ml
1 695 Ft
Ha valami főzés közben nem ízlik annyira, amennyira elképzeltem, mindig Osztrigaszósz csúrgatok hozzá. Ez a szósz sűrű, édes, sós, aromás, egyáltalán nem tengeri herkentyű ízű, sőt még csak nem is emlékeztet tengeri ízekre. Barna, nem annyira sós, mint egy Szójaszósz, sötét, ételek színét sötétebbé, ízét harmonikussá teszi.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS8722
Minőségét megőrzi
2026-03-15
Elérhető mennyiség
15 db

Az Osztriga szószt véletlenül Lee Kum Sheung találata fel az 1800 évek végén. Szokása szerint főzte az osztrigákat, de aznap megfeledkezett az időről, amikor észrevette, egy sűrű, erős aromájú szósz maradt a fazék alján. Ez annyira finom lett, hogy hamarosan elkezdte árusítani...a többi történelem. Ma is árusítjuk az általa alapított vállalat termékeit Lee Kum Kee márkané alatt (LKK). Ha valami főzés közben nem ízlik annyira, amennyira elképzeltem, mindig Osztrigaszósz csúrgatok hozzá. Ez a szósz sűrű, édes, sós, aromás, egyáltalán nem tengeri herkentyű ízű, sőt még csak nem is emlékeztet tengeri ízekre. Barna, nem annyira sós, mint egy Szójaszósz, sötét, ételek színét sötétebbé, ízét harmonikussá teszi.

Felhasználási javaslat: Kínai kantoni ihletésű ételek, más kínai tésztaételek, sültek, grillezett húsok, rákok, halak, sült-, főtt- és grillezett zöldségek, pörköltek, raguk, paprikások ízesítésére. Tipikus Umami íz.

További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 250ml
Minőségét megőrzi 2026. márc. 15.
Összetevők víz, cukor, só, fruktóz szirup, módosított kukorica keményítő, sav: E330 (citromsav), E621, hal kivonat, osztriga kivonat0,1%, színezék: EE150c (karamell), aromák, stabilizáló: E415, ízesítő, tartósító: E211.

Nincs kapcsolódó cikk