A Nasi Goreng az Indonézek nemzeti étele, finom, gyorsan és egyszerűen elkászíthető, frissen főzött, vagy maradék rizsből. Csak egy pár friss hozzávalót kell beszerezni, és 15 perc alatt elkészül.
A Nasi Goreng szó szerint azt jelenti, hogy Sült Rizs. Az Indonéz és a Maláj konyha jellegzetes fogása. 2011-ben, egy internetes szavazáson a második helyen végzett, a Világ Legízletesebb Ételei versenyen. Minden népnek van olyan fogása, amely a maradékok felhasználását szorgalmazza, nos, ez az Indonézeknél a túl sok főtt rizs, és ennek az újrahasznosításáról szól, mint Nasi Goreng. Elkészíteni gyors és egyszerű, ez is a népszerűségének az egyik titka, a másik pedig, hogy nagyon finom.
Elkészítési javaslat:
Hevíts olajat egy Serpenyőben, vagy Wokban közepes-magas hőfokon, és dobd bele a Garnéla Rákokat. Süsd 2-3 percig, állandó kevergetés mellett.
A Garnélákat húzd a Wok oldalára, öntsd bele a felvert tojást, és süsd 1 percig. Add hozzá a főtt rizst és a Nasi Goreng Fűszerpasztát. Kevergetve süsd 3 percig.
Dobd hozzá a paradicsomot, és állandó keverés mellett süsd még 1 percig. Díszítsd újhagymával, petrezselyemzölddel, és tálald.