Nasi Goreng - Indonéz Sült Rizs Fűszerpaszta - AHG

895 Ft
A Nasi Goreng az Indonézek nemzeti étele, finom, gyorsan és egyszerűen elkászíthető, frissen főzött, vagy maradék rizsből. Csak egy pár friss hozzávalót kell beszerezni, és 15 perc alatt elkészül.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16300
Minőségét megőrzi
2025-08-04
Elérhető mennyiség
9 db

A Nasi Goreng szó szerint azt jelenti, hogy Sült Rizs. Az Indonéz és a Maláj konyha jellegzetes fogása. 2011-ben, egy internetes szavazáson a második helyen végzett, a Világ Legízletesebb Ételei versenyen. Minden népnek van olyan fogása, amely a maradékok felhasználását szorgalmazza, nos, ez az Indonézeknél a túl sok főtt rizs, és ennek az újrahasznosításáról szól, mint Nasi Goreng. Elkészíteni gyors és egyszerű, ez is a népszerűségének az egyik titka, a másik pedig, hogy nagyon finom.

Elkészítési javaslat:

  • Hevíts olajat egy Serpenyőben, vagy Wokban közepes-magas hőfokon, és dobd bele a Garnéla Rákokat. Süsd 2-3 percig, állandó kevergetés mellett.
  • A Garnélákat húzd a Wok oldalára, öntsd bele a felvert tojást, és süsd 1 percig. Add hozzá a főtt rizst és a Nasi Goreng Fűszerpasztát. Kevergetve süsd 3 percig.
  • Dobd hozzá a paradicsomot, és állandó keverés mellett süsd még 1 percig. Díszítsd újhagymával, petrezselyemzölddel, és tálald.
További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 50 g
Minőségét megőrzi 2025. aug. 4.
Összetevők paradicsompüré, salottahagyma, szója olaj, só, szója szósz (víz, cukor, szója bab, búza liszt), tamarind (4%), fokhagyma, szárított garnéla rák, (4%), cukor, piros chili (4%), rákpaszta (garnéla rák, só).

Kapcsolódó blog cikkek