Miso paszta - Vörös Miso levespaszta - Hikari Miso

400 g
1 295 Ft
A Japán konyha nélkülözhetetlen hozzávalója. A vörös Miso abban különbözik a többi Misotól, hogy jóval hosszabb ideig érlelik, néha egy évnél is tovább.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS50139
Minőségét megőrzi
2024-10-14
Elérhető mennyiség
5 db

A japánok mindennapi eledelének számító Miso erjesztett, főtt szójababból és különféle hozzávalók hozzáadásával, (só, gomba, rizs, árpa), készül. A vörös Miso abban különbözik a többi Misotól, hogy jóval hosszabb ideig érlelik, néha egy évnél is tovább. Kissé sósabb, erőteljesebb ízű, kicsit összehúzottabb az umami hatás. Szinte minden levesben hozzávalónak számít. Magas a fehérje tartalma, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, fontos élelmiszer Japánban. A hagyományos japán konyha térhódítása szerte a világban eredményezte, hogy a nyugati konyhaművészet is kísérletezően nyúlt a miso felé, és sok újszerű ételt alkottak ezzel a hozzávalóval.

Felhasználási javaslat: miso levesek, ramen levesek, udon levesek, somen levesek, szószok hozzávalójaként, szendvics krémekben kitűnő, húsokhoz szósznak, salátákhoz öntetnek, húsok pácleveiben, stb.

Hígítsuk forró vízzel, vagy leves alaplével. Felbontás után hűtve tárolandó, korlátozott eltarthatósági idővel.

További információk
Származási hely Japán
Töltő súly 400 g
Minőségét megőrzi 2024. okt. 14.
Összetevők víz, szójabab, rizs, só, alkohol.

Nincs kapcsolódó cikk