Mirin főzőszósz - Édes Rizsbor - Ayuko

150 ml
1 495 Ft

A Mirin a Japánok sárga színű főzőbora, hasonlít a Szaké-ra, de nincs benne annyi alkohol és édesebb. A japán konyhában mindennap használatos ízesítője, sokszor cukor helyett használják. Elnyomja a halszagot, rákszagot. Az általunk nehezen behatárolható Umami íznek nagyrészt a Mirin a felelőse. Melegítés közben elveszti alkoholtartalmát.

Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS51007
Minőségét megőrzi
2025-03-05
Elérhető mennyiség
46 db

Felhasználási javaslat: A teriyaki szósz kihagyhatatlan hozzávalója. A Ramen levesek ízesítője, de halételek, mint pl. a Teriyaki Lazac is ettől lesz olyan ízű, amitől mennyekben érzi magát az ember. Húsos japán ételek szószainak fő alapanyaga.

Még több felhasználási javaslat:

Édesítés: A Mirint általában az ételek édesebbé tételére használják, mint például a teriyaki szósz, mázak és pácok. Fényes felületet ad a grillezett vagy sült ételeknek.
Fűszerezés: Fűszerként használják különféle japán ételek ízeinek kiegyensúlyozására, beleértve a leveseket, pörkölteket és párolt ételeket, mint a sukiyaki vagy a nikujaga.
Sushi rizs: A mirin gyakran kulcsfontosságú összetevő a sushi rizs elkészítésében, édességet és fényességet kölcsönöz a rizsnek.
Mártogatós szószok: A Mirint néha a mártogatószószok készítésébe is bevonják, így összetettebbé teszi az ízeket.
Pácok: Jól használható húsokhoz és halakhoz készült pácok összetevőjeként, egy kis édességet adva hozzá. A Mirin nyugati stílusú pácokban is használható, hogy édességet és mélyebb ízt adjon a grillezett vagy sült húsokhoz.
Mázak: Kiváló mázalapként szolgál nyugati ételekhez, különösen sült zöldségekhez vagy grillezett húsokhoz.
Salátaöntetek: Kis mennyiségű mirint adhatunk a salátaöntetekhez, hogy egyensúlyba kerüljön a savasság és az édesség.
Stir-Fries Wok: A Mirin használható Wokban készült ételek mártásaihoz, hogy egy csipetnyi édességet és összetettséget adjon hozzá.
Desszertek: A nyugati desszertekben a mirint mártásokba, redukciókba vagy akár bizonyos desszertekbe is beépíthetik a finom édes íz érdekében.

További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 150 ml
Minőségét megőrzi 2025. márc. 5.

Nincs kapcsolódó cikk