Mézeskalács Fűszerkeverék

265 Ft
A karácsony előtti ünnepi hangulat hamisíthatatlan illata, a mézeskalács fűszerkeveréke. Ezt a keveréket a 7 legfontosabb illatos fűszerkből állítottuk össze.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK006600
Minőségét megőrzi
2025-08-03

Nem képzelhetjük el a Karácsonyt Mézeskalács nélkül, nem csak mi Magyarok, de az egész nyugati világ ismeri és készíti. A fűszerek különbözhetnek országról országra, de alapvetően az illatos fűszerek keveréke. Ezt a keveréket a 7 legfontosabb illatos fűszerkből állítottuk össze.

Felhasználási javaslat: Természetesen Mézeskalács fűszerezésére, de mi másra? Pld. Almás, Szilvás és Meggyes lepényeket, pitéket is ízesíthetünk vele, egész évben. Keverjük bármilyen kelttészta lisztjéhez a kellemes íze miatt, tegyünk a Forralt Borba belőle, de gyümölcs befőttekhez keverve is rendkívül finom. Gyümölcssaláta, kompót, tejberizs, rizsfelfújt, ja, sorolhatnám, csak a fantázia szab határt a felhasználásának. És még nem is említettem a szokatlan, de annál ízletesebb felhasználási módját, a húsos ételek fűszerezését ezzel a keverékkel, mindenféle vadhúsos ételek, raguk, pörköltek, de még a darált húsból készült ételekhez is jól illik, így egy kis keleti egzotikus ízt adva a húsételnek.

További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2025. aug. 3.
Összetevők gyömbér, fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió, szegfűbors, csillagánizs.

Nincs kapcsolódó cikk