A curry elnevezést az angol gyarmatosítók alkalmazták minden erősen fűszeres, szószos indiai ételre, majd terjesztették szét ezt a kifejezést az egész világon. A vásárlók között egyre népszerűbbé váló fűszerkeverék, ma már szinte a világ minden pontján megtalálható a fűszerpolcokon. A curry keverékeknek számtalan változata létezik, ezek egymástól jelentősen különböznek összetevőikben. A keverékek országonként, régiókként változnak, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő ízeket. A Madras curry dél-Indiából származik, a nevét Madras városáról kapta.
Felhasználási javaslat: Ezt a curry-t használhatjuk zöldséges, halas és húsos ételekhez. Ha húshoz használjuk, lehet az bárány, marha vagy csirke, a hús a curry-t selymessé, krémesebbé varázsolja.
Tartósítószert, mesterséges színezéket, adalékanyagokat, nem tartalmaz, nem génmódosított!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. aug. 1. |
Összetevők | koriander, római kömény, kurkuma, chili, mustármag, bors, fokhagyma, görögszéna mag, ánizskapormag. |