A curry elnevezést az angol gyarmatosítók alkalmazták minden erősen fűszeres, szószos indiai ételre, majd terjesztették szét ezt a kifejezést az egész világon. A vásárlók között egyre népszerűbbé váló fűszerkeverék, ma már szinte a világ minden pontján megtalálható a fűszerpolcokon. A curry keverékeknek számtalan változata létezik, ezek egymástól jelentősen különböznek összetevőikben. A keverékek országonként, régiókként változnak, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő ízeket. A Madras curry dél-Indiából származik, a nevét Madras városáról kapta.
Felhasználási javaslat: Ezt a curry-t használhatjuk zöldséges, halas és húsos ételekhez. Ha húshoz használjuk, lehet az bárány, marha vagy csirke, a hús a curry-t selymessé, krémesebbé varázsolja. Mindenféle húsok pácolására, csirke, sertés, marha, bárány, nyúl, vadhús. Használhatjuk még raguk, pörköltek ízesítésére, babétekel, lencseételek, csicseriborsó ételek vagy sárgaborsó fűszerezésére.
Tartósítószert, mesterséges színezéket, adalékanyagokat, nem tartalmaz, nem génmódosított!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. júl. 26. |
Összetevők | koriander, római kömény, kurkuma, chili, mustármag, bors, fokhagyma, görögszéna mag, ánizskapormag. |