La Kama fűszerkeverék

265 Ft
A La Kama fűszerkeveréket az arab világban használják bárány, szárnyas és halételek fűszerezésére.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK005600
Minőségét megőrzi
2026-01-04

 Meleg, aromás fűszerkeverék, raguk, levesek ízesítésére kiváló, a marokkói konyhára jellemző íz világ. A tagine-ben főtt ételek fűszerkeveréke. Marokkóban szinte mindenre használják, de nem annyira ismert, mint a Ras el Hanout. Ez a keverék inkább ízes, mint erős, és édeskés borsos az aromája. A marokkói konyha gazdag és szofisztikált, gyökerei a francia, perzsa, spanyol és török konyhában keresendők. Jellemző az egyben főtt hozzávalók és ezáltal az ízek tökéletes egymásba olvadása, hangolása. Erre a legjobb példa a Tagine főzőedény, a lassú tűzön főtt ételek edénye, az egyik legősibb főzőedény.

Felhasználási javaslat: Kuszkusszal készült ételek, raguk, pörköltek, húsos levesek, gulyásleves ízesítésére. Marokkói ételek, mint a "Harira" (leves) fűszerezésére, bárány, szárnyas és halételek fűszerezésére.

További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2026. jan. 4.
Összetevők fahéj, feketebors, gyömbér, kurkuma, szerecsendió.

Nincs kapcsolódó cikk