Újkori kutatások kimutatták, hogy a Kukoricacsíra olaj értékesebb, mint az Olíva olaj, ami a jótékony hatásait illeti. A kukorica magjának legértékesebb részéből hidegen préselve. Csökkenti a koleszterinszintet (LDL szint) hatékonyabban, méghozzá 3-szor olyan eredményesen, mint a fent említett Olíva olaj.
Felhasználási javaslat: A gyengéden hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj kiválóan illenek hideg ételekhez, salátára locsolva, vagy salátaöntetbe keverve, különféle krémekhez adva. Az Olíva olajjal ellentétben ezzel lehet, sőt ajánlott sütni-főzni. Íze nem markáns, inkább kellemes, finom. Az ebben sült étel finomabb ízű lesz, mint az egyszerű sütőolajban sütött ételek. Palacsintát sütni ebben az olajban ajánlott.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Töltő súly | 1 liter |
Minőségét megőrzi | 2025. nov. 9. |