Kubebabors - Egész

495 Ft
Húsok fűszerezésére és szószok ízesítésére használjuk főleg. Páclevekben, Római köménnyel, fokhagymával, balzsamecettel keverve izgalmas ízeket varázsolhatunk a sütnivaló húsokba. Süteményekben, kalácsokban, gyümölcskenyerekben is finom.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AFB000700
Minőségét megőrzi
2025-01-31

Ez az Indonéziában őshonos, pici kis farkincával rendelkező borsfajta, mely gazdag esszenciális olajokban, illatában olyan, mintha a feketebors és a szegfűbors keveréke lenne. Érés előtt szüretelik, szárítják. Kellemesen lágy, kissé csípős az íze. Manapság főleg fűszerként használjuk, de sokáig illatszerek alapanyagaként is elterjedten hasznosították. A középkor egyik nagyon értékes fűszere volt Európában.

Felhasználási javaslat: Húsok fűszerezésére és szószok ízesítésére leginkább. Mandulával párosítva hozza igazán a kellemes aromáját. Levesek fűszerezésére sokoldalúan használhatjuk. Páclevekben, Római köménnyel, fokhagymával, balzsamecettel keverve izgalmas ízeket varázsolhatunk a sütnivaló húsokba. Süteményekben, kalácsokban, gyümölcskenyerekben elemében van.

További információk
Származási hely Indonézia
Minőségét megőrzi 2025. jan. 31.
Latin Name Piper cubeba

Nincs kapcsolódó cikk