Kovász Alapú Pizzaélesztő Mix - Lemady - 5 Stagioni

1 kg
3 880 Ft

A 5 Stagioni Lemady Kovász alapú Pizzaélesztő Mix nem csak Pizzához, amihez ideális, de Kenyér kelesztéséhez is kiváló, ha buborékos, rugalmas tésztát szeretnénk. Sörélesztő hozzáadása szükséges.

Felhasználási javaslat: 20-25 gr 1 kg liszthez, vagy tapasztalás szerint.

Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
GU5406
Minőségét megőrzi
2024-10-31
Elérhető mennyiség
9 db

A Lemady olasz kovászpor alap számos felhasználási módot kínál a házi sütés szerelmeseinek. Az olasz kovászpor, vagy más néven "sourdough starter", egy fermentált tészta alap, amely természetes élesztőket és baktériumokat tartalmaz. Íme néhány példa, mire használható:

Kenyérsütés: A kovászpor leggyakrabban kenyér készítéséhez használatos, különösen olyan kenyerekhez, mint a ciabatta, a focaccia vagy a hagyományos kovászos kenyér. A kovászpor hozzáadása mélyebb ízt és jobb textúrát kölcsönöz a kenyérnek.
Pizzatészta: A kovászos pizzatészta különösen népszerű, mivel könnyű, levegős tésztát eredményez, amely kívül ropogós, belül pedig puha.
Zsemle és bagett: A zsemlék, bagettek és más kisebb pékáruk kovászos változatban is elkészíthetők, ami különleges ízt és textúrát ad nekik.
Kalácsok és péksütemények: Az édes tészták, például kalácsok, briósok és más péksütemények is profitálhatnak a kovászpor használatából, mivel gazdagabb ízvilágot és hosszabb eltarthatóságot biztosít.
Palacsinta és gofri: Kovászos palacsinta vagy gofri készítésekor a tészta levegősebb és ízletesebb lesz.
Kovászos sütemények: Bizonyos sütemények, például a kovászos kuglóf vagy a kovászos gyümölcskenyér is különlegesebb ízvilágot kap a kovászportól.
Egyéb kelt tészták: Bármilyen kelt tésztás étel, például pogácsa vagy fánk is készíthető kovászpor felhasználásával.

A Lemady olasz kovászpor alap felhasználása előtt fontos, hogy a kovászt megfelelően "élesszük fel" és tartsuk karban, hogy a benne lévő mikroorganizmusok aktívak maradjanak, és megfelelően működjenek a sütés során.

További információk
Származási hely Olaszország
Töltő súly 1 kg
Minőségét megőrzi 2024. okt. 31.
Összetevők szárított kovászpor búzalisztből 91%, malátázott puha búzaliszt, élelmiszer enzimek (hemicellulase amylase), askorbinsav. Nyomokban szóját, tojást, tejet, szezámmagot, mustármagot, csillagfürtöt tartalmazhat.

Nincs kapcsolódó cikk