A Korma Curry, egy karakteres indiai étel, a gyökerei a 16-ik századik nyúlnak vissza, főleg Észak-Indiában, Pakisztánban és Bangladesh-ben készítik, fogyasztják. Nem tartalmaz ízfokozót, tartósítószert, vagy mesterséges színezéket.
Az adag 4 személyre elegendő.
Elkészítési javaslat: Dinszteljük meg a finomra aprított hagymát, majd adjuk hozzá a 450 g csirkemellhúst és süssünk meg aranybarnára egy serpenyőben, olajon, kb. 3 percig. Adjuk hozzá a fűszerpasztát, a joghurtot, vagy a kókusztejet. (de tejföllel is finom.) Főzzük 15 percig. Tálaljuk melegében mandulapelyhekkel megszórva, egy jó adag basmati rizzsel.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2025. jún. 23. |
Összetevők | szójaolaj, koriander, fokhagyma, gyömbér, só, hagyma, paradicsompüré, chili, kurkuma, feketebors, csillagánizs, római kömény, tamarind. |