Kimchi - Koreai Savanyúság Fűszerkeverék - Lobo

100 g
990 Ft
Készítsünk otthon egyszerűen Kimchi Savanyúságot ezzel a Fűszerkeverékkel. A Koreai erjesztett, fűszerezett zöldségek, a Kimchi ugyanazon a tejsavas erjesztéssel készül, mint a magyar savanyított káposzta. Már a 7. században is készítették. A Kimchi azt jelenti, hogy "Elsüllyedt Zöldségek".
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16800
Minőségét megőrzi
2025-08-28
Elérhető mennyiség
46 db

Készítsünk otthon egyszerűen Kimchi Savanyúságot ezzel a Fűszerkeverékkel.

A Koreai erjesztett, fűszerezett zöldségek, a Kimchi ugyanazon a tejsavas erjesztéssel készül, mint a magyar savanyított káposzta. Már a 7. században is készítették. A Kimchi azt jelenti, hogy "Elsüllyedt Zöldségek". Az ősi Koreában ugyanazért készítették, mint őseink: vitaminbevitel biztosítása a téli hónapokban. Ma már minden Koreai hétköznapi életéhez szorosan kötődik, egyfajta nemzeti étel lett a Kimchi.

Felhasználási javaslat: Koreai levesekhez, húsos ételekhez fogyasszuk úgy, mint egy savanyúságot. Rizses ételek mellé is finom.

Elkészítési javaslat:

  • Moss meg 1 kg kínai káposztát, vagy kelkáposztát. Vágd ketté, majd vágd ki a torzsáját. Moss meg 3 szál Újhagymát is, 50 g Sárgarépát és 100 g Jégcsapretket, vágd mindet csíkokra.
  • A Kimchi Fűszerkeveréket oszd ketté, és keverd a fél káposzta levelei közé.
  • Tömörítve pakold a káposztát egy befőttes üvegbe, tedd rá a többi zöldséget is, és zárd le légmentesen, majd hagyd szobahőmérsékleten 1 napig.
  • A káposzta hamarosan megpuhul, ekkor szedd ki az üvegből, vágdosd 5-6 cm darabokra, majd helyezd vissza a befőttes üvegbe, jól összepakolva. Tedd a hűtőbe 2 napra.

Legalább 1 hónapig fogyasztható, ha hűtőben tartjuk.

További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 100 g
Minőségét megőrzi 2025. aug. 28.
Összetevők só, chili, fokhagymapor, őrölt paprika, cukor, hagymapor, gyömbérpor, szárított garnéla rák, citromsav E330, fehér szezámmag.

Nincs kapcsolódó cikk