Ez a Masala nem annyira ismert, mint a Korma, vagy a Tikka, de a Kashmir régió igazán jellegzetes, ízgazdag és élénk fűszerkeveréke ez. Az ételeket gazdaggá, kiegyensúlyozottan fűszeressé teszi. Igazi hegyi ételek fűszerezésére alakult ki, meleg, mély ízeket kölcsönöz a húsételnek. Az összetevői más arányokban jelennek meg ebben a keverékben, mint a Garam Masalában, hangsúlyosabb a sárga fűszerek jelenléte, mint pl. a kurkuma vagy a mustármag.
Felhasználási javaslat: Használjuk bárány, csirke curry-k és zöldségfogások ízesítésére, így igazán élvezhető, egzotikus ételek készíthetők vele.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. jún. 26. |
Összetevők | római kömény, koriander, kardamom, curry, kurkuma, chili, mustármag, bors, édeskömény, szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, babér, szegfűbors. |