A Kardamom, az egzotikus fűszer, sokoldalúan használható. Részben kedvelt sütemény fűszerező, részben curry-k, húsételek meghatározó fűszere. A Skandináv országokban nagy hagyománnyal készítenek vele mindeféle süteményeket, de használják sokfelé likőrök, teák, kávék és csokoládék fűszerezésére is. Indiában sok Masala (Fűszerkeverék) összetevője, és még kenyeret is ízesítenek vele.
Felhasználási javaslat: sütemények, kávé, tea, csokoládé fűszerezésére. Forralt bor, likőrök ízesítésére. Húsételekben, igaz mérsékelten, óvatosan, de egészen pikáns dimenziót ad az ételnek. Távol-keleti ihletésű, főleg Indiai ételek fűszerezésére.
Jó tudni: A kardamom jó hatással van a szívizmok működésére, az emésztésünkre, ezenkívül köhögéscsillapító is.
Származási hely | Guetamala |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2027. máj. 2. |
Latin Name | Elettaria kardamum W.M. |