Kampot Bors - Fermentált - Prémium

495 Ft
A Kampot Bors ma már eredetvédett Kambodzsai Kampot térségből származó nem mindennapi Feketebors. Nagyszerű a grillezett/sült húsra, halra. Tésztaételek, szószok, saláták és főtt ételek ízesítésére. Snack, sajtos stangli és sörkorcsolya kiváló fűszerezője.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AFB001700
Minőségét megőrzi
2025-09-01

A Kampot Bors ma már eredetvédett Kambodzsai Kampot térségből származó nem mindennapi Feketebors. Minőségét a különleges Terroir (talajviszonyok) adottságainak köszönheti, na meg annak, hogy az itt élő Borsfarmerek már a 13-ik század óta ezt a borsfajtát termesztik, így van némi tapasztalatuk miként kell ezt az Elsőosztályú Borsot előállítani. A szigorú minőségbiztosító szabályok miatt az éves termés meglehetősen csekély, ez visszatükröződik az árban is. Az éretlen borsszemeket kézzel szüretelik, és mivel a zöld borsszemeket nem lehet ebben a formában tárolni, ezért a Japán tradicionális fermentáló módszert alkalmazzák a tartósításra. Egy hónapnyi fermentálás után Fleur de Sel sóval sózzák. Jellegzetessége az intenzív friss, ugyanakkor szofisztikált, sós-édeskés aroma. A fermentált Kampot Bors olyan, mint a kaviár, elharapva, kirobban a gyümölcsös, enyhén pikáns íz. A Kampot Bors ültetvényeket rendszeresen ellenőrzi a KPPA Eco-Cert (Kampot Pepper Producers Association), és ha nem felel meg a magas követelményeknek a termelt minőség, akkor megvonják a jogot, hogy Kampot Bors néven értékesítsék a továbbiakban, így csak jóval olcsóbban kommerz Feketeborsként értékesíthetik.

Felhasználási javaslat: Nagyszerű a grillezett/sült húsra, halra. Tésztaételek, szószok, saláták és főtt ételek ízesítésére. Snack, sajtos stangli és sörkorcsolya kiváló fűszerezője.

További információk
Származási hely Kambodzsa
Minőségét megőrzi 2025. szept. 1.
Összetevők feketebors, fleur de sel só

Nincs kapcsolódó cikk