Kampot Bors - Prémium Feketebors

595 Ft
Kambodzsai Kampot térségből származó nem mindennapi Feketebors. Minőségét a különleges Terroir (talajviszonyok) adottságainak köszönheti, na meg annak, hogy az itt élő Borsfarmerek már a 13-ik század óta ezt a borsfajtát termesztik, így van némi tapasztalatuk miként kell ezt az Elsőosztályú Borsot előállítani.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AFB000600
Minőségét megőrzi
2026-10-01

A Kampot Bors ma már eredetvédett Kambodzsai Kampot térségből származó nem mindennapi Feketebors. Minőségét a különleges Terroir (talajviszonyok) adottságainak köszönheti, na meg annak, hogy az itt élő Borsfarmerek már a 13-ik század óta ezt a borsfajtát termesztik, így van némi tapasztalatuk miként kell ezt az Elsőosztályú Borsot előállítani. A szigorú minőségibiztosító szabályok miatt az éves termés meglehetősen csekély, ez visszatükröződik az árban is. Nem ez a legolcsóbb bors, minősége egyenrangú a Tellycherry Borssal. Az éretlen borsszemeket kézzel szüretelik, bambusz szőnyegen, napon szárítják, és pár nap múlva a zöld szemek feketék lesznek. Jellegzetessége az intenzív, ugyanakkor szofisztikált, delikát aroma. Íze egyszerre határozott és enyhe, kissé az eukaliptuszra, mentára, vadvirágokra emkéleztet. Természetesen a frissen őrölt, vagy mozsárban tört bors adja az igazi kulináris élvezetet. A Kampot Bors ültetvényeket rendszeresen ellenőrzi a KPPA Eco-Cert (Kampot Pepper Producers Association), és ha nem felel meg a magas követelményeknek a termelt minőség, akkor megvonják a jogot, hogy Kampot Bors néven értékesítsék a továbbiakban, így csak jóval olcsóbban kommerz Feketeborsként értékesíthetik.

Felhasználási javaslat: Nagyszerű a grillezett/sült húsra, halra, és természetesen minden olyan ételben, ahol Feketeborsot használunk.

További információk
Származási hely Kambodzsa
Minőségét megőrzi 2026. okt. 1.

Nincs kapcsolódó cikk