Kakaóbab - Egész - Nyers

1 295 Ft
A tápértékének jótékony hatása az egészségünkre, stresszoldó hatása, koleszterincsökkentő képessége azok, amelyek kiemelendők. De ne feledjük a mennyei Csokoládé ízt sem!
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
TK000100
Minőségét megőrzi
2025-06-02

Sok jót lehet olvasni a neten a nyers Kakaóbab fogyasztásával kapcsolatban. A tápértékének jótékony hatása az egészségünkre, stresszoldó hatása, koleszterincsökkentő képessége azok, amelyek kiemelendők. De ne feledjük a mennyei Csokoládé ízt sem!

Felhasználási javaslat: Forró csokoládé, saját édességek elkészítése különféle más hozzávalók kipróbálásával, Kakaó tea készítése a rostálás utáni héjmaradványokból, Maya Csokoládé készítése, úgy, ahogy azt tették a Mayák több ezer éve, igazi Étcsokoládé készítése.

Elkészítési javaslat:

  • Száraz serpenyőben pörköljük meg a magvakat, közepes-magas hőfokon, mindaddig, míg a babszemek erőteljesen pörköltnek látszanak, és már nem pattognak, és az a fantasztikus csokoládés illat terjeng a konyhában.
  • Hagyd pihenni őket pár percig, hogy lehűljenek. Ezekután dörzsöléssel távolítsd el a maradék héjakat, de ne dobd ki, finom lesz teának.
  • Elő kell aprítani egy késes konyhai robotgépben, majd egy kávédarálóban finomra darálni. Ha nem elég finom a szemcséssége, akkor mégegyszer daráld meg a kávédarálóban.
  • Felhasználásra kész!

Megjegyzés:

  • Kakaó Tea készítése: a maradék héjakat öntsd le forró vízzel, mintha teát készítenél.
  • Maya Forró Csoki: a ledarált kakaóbabot keverd őrölt chilivel, őrölt kardamommal, őrölt ánizzsal és vaníliával (kikapart vaníliarúd magjaival, vagy pár csepp vanília kivonattal), majd öntsd fel forró vízzel. A legjobb, ha kitapasztalod a neked való megfelelő arányokat.
  • Gazdag Sötét Csoki: adj az őrölt kakaóporodhoz cukrot és olyan fűszereket, melyeknek az ízét kimondottan szereted, pl. kandírozott gyömbér, chili, teamenta, rózsaszirom, narancs- vagy citromhéj reszelék, kókusztej, kókuszdió reszelék, őrölt kávé, és sorolhatnám.
További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2025. jún. 2.

Nincs kapcsolódó cikk