Kaffir Lime Levelek - Szárított

25 g
690 Ft
A Kaffir Lime leveleknek egy kifinomult, erőteljesen citromos aromája van. Használjuk minden lében főtt ételben, halak párolásakor, gőzölésekor, rizs főzésekor egy pár levél aromásítja a kész rizst. Páclevekhez a szárított levél kimondottan alkalmas, és ajánlott, főleg csirke, sertés és bárány húsok több órán át tartó pácolásakor.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HA16904
Minőségét megőrzi
2025-11-23
Elérhető mennyiség
17 db

A Kaffir Lime leveleknek egy kifinomult, erőteljesen citromos aromája van, Dél-kelet Ázsiai konyhák szinte midegyike használja konyhájában, Thai, Laosz, Kambodzsa, Indonéz, Maláj, Mianmar, stb. Ha a recept előírja a Kaffir Lime levélet, mint hozzávalót, és nincs kéznél, hagyd ki inkább, mint helyettesítsd valamivel. De ha mégis helyettesíteni akarod, akkor a friss citromlevél a legközelebbi. A Kaffir Lime leveleket a levesekben egészben főzzük, és nem esszük meg, hanem félretesszük, ha Wokban készült ételekhez használjuk, akkor apró csíkokra vágjuk egy éles késsel, és az étellel együtt fogyaszthatjuk.

Felhasználási javaslat:  thai ételekben, levesekben (Tom Yum), curry-kben (Soto Ayam), minden lében főtt ételben, a szárított Kaffir Lime nem alkalmas salátákban, wokkozott ételekben is csak apróra törve. Kimondottan finom viszont halak párolásakor, gőzölésekor, rizs főzésekor egy pár levél aromásítja a kész rizst. Páclevekhez a szárított levél kimondottan alkalmas, és ajánlott, főleg csirke, sertés és bárány húsok több órán át tartó pácolásakor. 

További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 25 g
Minőségét megőrzi 2025. nov. 23.
Latin Name Citrus Hystrix

Nincs kapcsolódó cikk