A Jambalaya egy Kreol (Louisiana) fűszerezési módszer, egy kis spanyol benyomással, eredetileg a Karib-szigetekről származik. A spanyol kultúra keveredése a bennszülött ételekkel eredményezte a Jambalaya-t. Érdekesség: az Atakapa törzs magáénak követeli az eredeti szót, azt állítják, hogy az ő nyelvükben a „Sham, pal ha!Ya!” azt jelenti, hogy: „Légy jóllakva, nem sovány! Edd meg mind!”, nagyjából a mi „egészségedre” kifejezés. A spanyolok ezután így értelmezték: Jambalaya.
Felhasználási javaslat: Használjuk rizs, csirke, kolbász, zöldségek, tengeri herkentyűk ízesítésére.
Tartósítószert és adalékanyagokat nem tartalmaz.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 2. |
Összetevők | só, paradicsom, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, chili, bazsalikom, feketebors, petrezselyem, kakukkfű, paszternák, rizsliszt, cayennebors, oregano, szárított zöldségek. |