Indiai ötfűszer, Panch Phoron - őrölt keverék

275 Ft
Az Indiai ötfűszer keveréket, avagy, a Panch Phoran-t alapfűszerezésként használják sok indiai receptben. Hagyományosan a Panch Phoron-t zöldségekhez, csirke vagy marha curryhez, halételek, lencse- ételek, “Shukto” és savanyúság eltevésekor használják. Ragukba, pörköltekbe szintén felemelő.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK004600-1
Minőségét megőrzi
2025-07-13

Indiai ötfűszer keveréket alapfűszerezésként használják sok indiai receptben. Minden harapásnál más és más élményt ad, meglepetésszerűen mutatja a fűszerek spektrumát, és nem egy összedarált fűszer egyveleg benyomását kelti.

Az elnevezés szó szerint azt jelenti Öt-fűszer. Az indiai őt-fűszer keveréket Nepál déli részétől egészen Mianmarig mindenhol használják. További elnevezései: Panch Puran, Panch Phoran, Panchphoran, Panch Phutana, Paudkaune Masala. Mind az öt fűszer mag, ezek pedig a görögszéna, a nigellamag (fekete kömény), római kömény, a fekete mustármag és az édeskömény egyenlő arányokban keverve. Általában egész fűszerekböl áll a keverék, de mivel a görögszéna magokat igen nehéz ledarálni, ezért őrölt változatban is kapható a kereskedelemben.

Felhasználási javaslat: Hagyományosan a Panch Phoron-t zöldségekhez, csirke vagy marha curryhez, halételek, lencse- ételek, “Shukto” és savanyúság eltevésekor használják. Ragukba, pörköltekbe szintén felemelő.

Tartósítószert és adalékanyagokat nem tartalmaz.


További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2025. júl. 13.
Összetevők mustármag, görögszéna, édeskömény, nigella, római kömény.

Nincs kapcsolódó cikk