Ez az Észak-Afrikai fűszerkeverék főleg Tunézia zászlóshajója, sokszor nevezik nemzeti fűszerüknek is. Sok variáció létezik, de a fő hozzávalók szinte mindig ugyanazok: paprika, római kömény, kömény, fokhagyma, koriander, menta, paradicsom. A Szahara régióban szokás füstölt paprikával készíteni.
Felhasználási javaslat: Keverjük paradicsompürébe és használjuk Harissa krémként. Ezt a krémet használják elő- és főételekhez egyaránt. Csak a Fűszerkeveréket raguk, pörköltek, marinádok, páclevek, húsok grillezés/sütés előtti dörzsfűszerezésére, fűszerezésére, vagy bárány-, marha-, sertéshúsból készült pörköltek, és a kuszkusz fűszerezésére. Finom halhoz és zöldségekhez is, pl. padlizsán. Mindig ott található a tálalt ételek mellett, mint asztali szósz. Újabban olasz pasztaételeket is ízesítenek vele.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. szept. 17. |
Összetevők | koriander, chili, paprika, fokhagyma, mentalevél, római kömény, kömény, paradicsompor. |