Az egyik legerősebb Mexikói Chili fajta, mely az Amazonas őshonos chilifajtája. Az egész világon népszerű, az jellegzetes, trópusi gyümölcsökre emlékeztető ízével.
Felhasználási javaslat: sült és főtt húsok remek ízesítője, pikáns mártások, szószok készíthetők belőle. De vigyázat, meglehetősen csípős, szabad kézzel ne nyúljunk hozzá.
Scoville skála értéke: 350.000 egység (SHU)
Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán.
Származási hely | Mexikó |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. jún. 30. |