Valószínű az Oszmán Birodalomból származó, húscsíkokból készített, sütött hús, az eredeti neve a "döner" (forgó), a gírosz ennek a görög változata. Pitában vagy szendvicsben tálalják, vágott saláta, hagyma, paradicsom, uborka, paprika darabokkal és különféle szószokkal, pl. a tzatziki.
Felhasználási javaslat: Berendezés hiányában, sült húscsíkok sütés közbeni fűszerezése. Többnyire bárány-, marha-, disznó-, vagy csirkehúst használnak az elkészítéshez, az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és öntetekkel ízesítik a húst.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. aug. 1. |
Összetevők | chili, koriander, fűszerpaprika, római kömény, petrezselyem, oregano, kakukkfű, fahéj, szegfűszeg, zöld kardamom, paradicsompor, |